Lente 2019

Detoxen in de Lente

Het is weer Lente!

Misschien is de lente wel een van de mooiste seizoenen van het jaar. Het wordt wat warmer en je ziet overal om je heen de natuur ontluiken. Alles wat verborgen was komt tot leven. Krokussen en Narcissen openen zich. Vogels, eenden en ganzen zijn druk in de weer met het vinden van een partner en maken van een nestje. De eerste eieren komen al uit en kuikentjes en lammetjes zien hun eerste levenslicht.

Voorjaarsmoeheid

Zelf krijgen we meer zin om dingen te ondernemen en erop uit te gaan. Helaas reageert ons lichaam niet altijd zoals we het zelf willen. We kunnen ons opeens zelfs lusteloos en moe gaan voelen en uit balans raken. Dit is het klassieke fenomeen dat ‘voorjaarsmoeheid’ heet. Je wilt van alles maar het ontbreekt je aan energie. Je lichaam geeft je een seintje dat het tijd is om te gaan detoxen.

Lente kuikens

Wisseling van seizoen

We zijn ontwaakt uit een ‘winterslaap’. Maanden lang zijn we meer binnen dan buiten geweest, met verwarming aan en weinig of geen frisse lucht. We hebben zwaardere kost gegeten en zijn misschien wat aangekomen in gewicht. Wellicht hebben we ook minder beweging gehad. Dit alles laat zijn sporen na.  Je moet je lichaam voorbereiden op het nieuwe seizoen.

Detoxen in de Lente

Het moment om je lichaam te gaan ontgiften en reinigen is aangebroken. Hier zijn natuurlijk vele kuren voor te volgen, in allerlei soorten en maten. Een ontgiftingsprogramma kent naast de kuur zelf altijd een opbouw- en een afbouwfase. Het is belangrijk om je aan dat schema te houden en niet van de ene dag op de andere met een kuur te starten. Kies en volg een vast programma dat bij je past, lees boeken en laat je goed adviseren. Je kunt kiezen om in je uppie een programma te starten of in groepsverband.  Veel programma’s hebben een Facebook groep zodat je onderling informatie kunt delen. Ook kun je kiezen voor een programma met persoonlijke begeleiding.

BESTEL HIER MIJN GRATIS E-BOOK OVER DETOXENDetox E-book

Handige tips

  • Begin alvast met het minderen van koffie en alcohol
  • Drink veel water, iets wat men vaak in de winter vergeet
  • Ga meer naar buiten en zorg voor voldoende beweging
  • Kies voor natuurlijke/biologische producten

Link naar boeken en programma’s die je kunnen helpen

Ik wens je een prachtig voorjaar en alle succes en mocht je naar aanleiding van dit artikel vragen hebben, kan dat via het contactformulier of stuur een mailtje naar; info@detoxsite.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.