Time to Detox

Detoxen, vasten of ontgiften

HippocratesHippocrates was de grondlegger van de Westerse geneeskunde. Hij leefde van 460 voor Christus tot 370 voor Christus. Hij legde sterk de nadruk op hygiëne en vooral ook op gezonde eet- en drinkgewoonten, het belang van frisse lucht en een natuurlijk verloop van processen in het lichaam.

Zo kwam hij tot de beroemde uitspraak

Laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding”.

De stelling; ‘ziek door voeding’ is niet nieuw en daarom ook triest dat ruim 2300 jaar nadien dit door de geneeskunde nog altijd wordt genegeerd.

Als bepaalde voedingstoffen de oorzaak zijn van een aandoening of klachten, dan is iedere geneeswijze en therapie van regulier tot niet-regulier, van Westers tot Oosters, die deze foute voedingsstoffen niet wegneemt slechts beperkt tot symptoombestrijding.

Helaas hebben wij in deze tegenwoordige tijd te maken met allerlei giftige- en belastende omstandigheden in onze voeding en omgeving.  Juist daarom is het van belang om in het dagelijks leven bewust te worden van wat je eet en hoe je leeft.

Een detoxkuur, reinigings- of ontgiftings periode kan je helpen je lichaam weer te resetten door je te ontdoen van alle opgehoopte giftstoffen in je lichaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.