Detoxen in de Herfst Fruit groente

Detoxen in de Herfst

Detoxen, in de herfst, waarom zou je dat moeten doen? 

De dagen worden weer korter en de nachten langer. De (meteorologische) herfst is officieel begonnen en de zomer is voorbij. Hopelijk heb je kunnen genieten van het zonnige weer.

Misschien ben je op vakantie geweest, logeerde je in een all inclusive hotel, ging je kamperen of rondtrekken. Of je ging dagjes weg, had veel barbecues, genoot van de lange zomeravonden op een terras met een drankje en hapje etc. etc.

Maar, waarom juist nu een detox periode inlassen?

  • Meestal is vakantie tijd een periode waarin je jezelf eens lekker laat gaan en minder goed op je voeding let. 
  • Aanvang van een nieuw seizoen is het juiste moment om een time out te nemen en weer bewust te letten op je leef- en eet gewoonten.

We hebben hier te maken met 4 seizoenen.

Waar ik geboren ben (op Curaçao) was er altijd zon en weinig of geen wisselingen in de natuur en temperatuur, heel soms een tropische regenbui, wat ik toen heerlijk vond! Het eiland werd gelijk weer prachtig groen.  Ik kende in mijn jeugd geen zomer en winter. Elke dag was eigenlijk hetzelfde.  Hier in Nederland moet je blijven omschakelen. Zomer, herfst, winter en lente. Ook je lichaam krijgt voortdurend met deze veranderingen van de natuur te maken.

De dagen worden weer korter en de nachten langer. We krijgen minder zonlicht, het wordt kouder en natter, blaadjes vallen van de bomen en we zijn opeens vatbaar voor griepjes en depressies.

Griep in de HerfstIk wil je vertellen dat detoxen niet altijd een kuur hoeft te zijn maar het helpt wel bij het omschakelen.

Detoxen kan ook bewustwording betekenen. Ga eens voor jezelf na wat je te veel of juist te weinig eet. Eet je wel gezond? Krijg jij wel de nodige voedingstoffen binnen? Is het misschien nodig om tekorten aan te vullen met voedingssupplementen?

Een of twee keer per jaar een kuurtje volgen kan je een hoop gezondheid opleveren.

Ik doe het 4 x per jaar bij het wisselen van een seizoen.

 

Op mijn website kun je diverse kuurtjes en boeken vinden die voor jou interessant kunnen zijn. 

De enige website met verschillende detoxprogramma’s

Juglen Zwaan schreef twee zeer interessante boeken die je heel goed kunnen helpen een gezonde voeding keuze te maken.

  • Het eerste boek gaat over vitaminen, mineralen, aminozuren, vetten, oliën en superfoods.
  • In zijn nieuwste boek behandelt hij groenten, fruit, noten, zaden granen, peulvruchten en de heilzame werking daarvan.

Supplementen Wijzer

 

Wil je natuurlijke voedingssupplementen bestellen of meer weten bezoek dan naar mijn website;  https://www.changing-life.nl/

 

Gezonde groeten,

Celinda ten Brink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.