Citroensap in de ochtend, een gezonde start van de dag.

Citroensap in de ochtend, aangelengd met warm water is een zeer gezonde manier om je dag  mee te beginnen.

Een glas warm water met citroensap  op een lege maag brengt de spijsvertering op gang en stimuleert de vetverbranding. Daarbij helpt het tegen hongergevoel en is het dus een frisse en gezonde manier om wat gewicht te verliezen.

Citroensap is o.a. zeer rijk aan vitamine C, wat een natuurlijke antioxidant is. Buiten vitamine C bezit de citroen ook vitamine B, ascorbinezuur, eiwitten, flavonoïden, fosfor, kalium, en koolhydraten. De combinatie van water en citroen helpt bij het verversen van je bloed. Daardoor zal je meer energie krijgen en je je fitter voelen.

De citroen heeft antibacteriële eigenschappen en zeer positieve invloeden op het lichaam.  De Vitamine C helpt o.a. bij het bestrijden van infecties, verkoudheid  en stimuleert het immuunsysteem.

Wanneer de ph balans in het lichaam is verstoord kunnen er allerlei ziektes ontstaan. Men zegt ook wel eens dat het lichaam is ‘verzuurd’. Gek genoeg helpt juist Citroensap om deze balans te reguleren.

Nog enkele van de vele voordelen van citroensap zijn;

  • De lever wordt gestimuleerd en gezuiverd
  • Spoelt de nieren
  • Zorgt voor een betere aanmaak van maagzuur
  • Is een natuurlijke antioxidant
  • Geeft een frissere huid en stevige nagels
  • Te gebruiken bij maagpijn en reisziekte
  • Is ontsteking remmend
  • Kan helpen bij pijnlijke gewrichten en fybromyalgie
  • Verminderd hunkering naar alcohol

De citroensap moet  altijd worden aangelengd met water en  eventueel kan Ahornsiroop en Cayennepeper voor de smaak en de positieve werking daarvan worden toegevoegd. Gebruik  wel 100% pure biologische Ahornsiroop graad C.

Citroensap Detoxkuur van enkele- tot wel 10  dagen wordt ook gedaan, maar zo’n kuur is niet voor iedereen geschikt. Begin daar dan ook niet aan zonder een goede voorbereiding, begeleiding en/of uitgebreide  informatie!

Wil je enkel een Citroensap Detoxkuur doen om kilo’s kwijt te raken besef dan dat je hele levenspatroon zou moeten veranderen om dit gewichtsverlies te behouden.

En ja, hoe doe ik dat nu?

Ik heb een kan gezuiverd water in de koelkast staan waar ik citroensap aan toevoeg of een halve citroen met schil en al. We weten inmiddels  dat we minstens anderhalve liter water per dag nodig hebben. Geeft dat water toch even een lekker fris smaakje!

Natuurlijk gebruik ik het liefst biologische verse citroenen, die ik uitpers,  maar voor de zekerheid heb ik altijd een flesje biologisch citroensap in de koelkast staan.

Ik gebruik citroenen ook veel in gerechten, thee, salades en……. ik gooi de schillen nooit weg! Die gebruik ik weer voor smoothies!! Lekker door de blender!! Ook het vruchtvlees wat overblijft na het persen niet weg doen maar lekker consumeren! Uiteindelijk zitten hier de meeste vezels in.

Voor een extra sterke werking kun je een theelepeltje baking soda (zuiveringszout) aan de citroensap toevoegen!

Gezonde groenten,

Celinda ten Brink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.