Vasten Carnaval

vasten na carnaval

Alaaf! Het is weer carnaval. 3 tot 6 dagen wordt er, vooral in het zuiden van Nederland, flink gefeest.

Gezonde levensgewoontes worden overboord gegooid, daar denkt men even niet aan tijdens carnaval.  Er wordt gehost, gezongen, gelachen, (te) veel gedronken en vaak ongezond gegeten.friet en bier

40 dagen vasten periode.

Het carnavalsfeest eindigt officieel dinsdag 5 maart om 24.00 uur. Hierna volgt er een periode van 40 dagen waarin er wordt gevast. Deze periode begint op Aswoensdag, de 6e,een dag waarop er berouw zou moeten worden getoond voor begane zonden, en duurt tot Pasen; 18 april.

Vasten toen en nu.

Tegenwoordig is de vastenperiode niet meer zo streng, alhoewel er eigenlijk sowieso op de zondagen geen vlees gegeten zou mogen worden. Voorheen was dat gedurende de hele vasten periode.

Nu is het meer een tijd van bezinning of minderen, en misschien eens wat soberder leven. Iedereen mag dat op zijn eigen manier doen.

De een zal na al het ge carnaval misschien eens een alcoholvrije periode willen inlassen, de ander beter op zijn of haar gezondheid letten. Gezonder eten, misschien inderdaad eens geen vlees, meer gaan bewegen,  suikerproducten mijden,  noem maar op. Wat zou voor jou van toepassing kunnen zijn?

De motieven om te vasten waren, en zijn bij sommigen nog steeds, oorspronkelijk van religieuze aard. Tegenwoordig spreekt men echter meer van Detoxen of ontgiften en zijn de beweegredenen meer om gezonder te willen leven en het lichaam ontdoen van giftige stoffen, die we helaas dagelijks via voeding en de lucht binnen krijgen.

40 dagen vasten na carnaval

Hoe ga jij vasten?

Je kunt nu in principe zelf kiezen of je wel of niet, wanneer, hoelang en op wat voor een manier je wilt vasten.

Er zijn diverse kuren te volgen om je lichaam (en geest) te reinigen. Wil je een ‘strenge’ kuur gaan volgen adviseer ik je om goed voorbereid te zijn en misschien zelfs een natuurarts of andere deskundige te raadplegen.

Op https://www.detoxsite.nl vind je diverse detox programma’s en  boeken die je kunnen helpen bij het detoxen.

Of ga naar de Facebook pagina: https://www.facebook.com/detoxsitebyCelinda

Vasten kun je ook gewoon in het klein doen met grote positieve gezondheid gevolgen. Simpelweg door je te onthouden van een of meer ‘slechte’ en ongezonde gewoonten.

Wat zou jij eigenlijk moeten of willen laten staan? water-afvallen

  • Alcohol
  • Sigaretten
  • Vlees
  • Zoetigheid, frisdrank etc.
  • Producten met E-nummers
  • Pakjes en zakjes uit de supermarkt
  • Te veel en ongezond eten
  • Wat anders?

Kijk eens wat voor jou van toepassing is en probeer het eens tot Pasen vol te houden. Misschien zit je daarna zo lekker in je vel dat je besluit deze producten helemaal niet meer te consumeren!

KLIK HIER VOOR BOEKEN OVER VASTEN

Het is altijd verstandig om tijdens een vastenkuur voedingssupplementen te gebruiken. Ga voor gratis advies naar het onderstaande plaatje.

Gratis advies op maat

Succes,

Celinda ten Brink

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.